Få vinduer som er montert i vater

Picture of Andreas Melnik

Andreas Melnik

Daglig Leder

vater monterte vinduer

Sliter du med å få familiebildene dine til å henge i vater på stueveggen? Du er ikke alene om det. Så når du da skal skaffe deg nye vinduer hjemme, er du kanskje redd for at vinduene ikke blir montert i vater, men det er ingen grunn til å være det.

Når Signum monterer vinduer for sine kunder, skal de selvfølgelig være i vater. Nysgjerrig på hvordan Signums håndverkere gjør det?

Vindusekspert og daglig leder i Signum AS forteller her hvordan håndverkerene jobber for at alle vinduer og dører skal være i vater. Les mer om prosessen vår her

– Først og fremst så er vateret din beste venn for å sikre at både vinduer og andre ting monteres i vater. Bruk det gjerne også  ved opphenging av vegghengt tv-skjerm og bilder, sier Andreas.

Hva slags vater skal man bruke?

Sett vinduene

Det finnes mange forskjellig type vater og uansett hvilke vater du bruker, er målet som regel å få ting rett. Til de aller fleste bruk hjemme, holder det med det gode klassiske vateret med boble inni vinduet.

Dette vateret bruker du ved å legge oppå eller holde inntil den gjenstanden som du skal rette opp. Deretter justerer du gjenstanden til boblen er innenfor strekene på vinduet.

Du har som regel tre alternativer på et klassisk vater. Valgene du har er horisontalt, loddrett eller 45 grader vinkel. I de fleste situasjoner vil det holde å ha vateret enten loddrett eller horisontalt.

  • Horisontalt – her bruker du boblen som er midt på vateret
  • Loddrett – Her bruker du boblen som er i den ene enden

– Vi bruker også en spesialskrue som sikrer at vinduet blir hengende rett, fortsetter Andreas.

Skruen Andreas snakker om her heter Vaterskruen (Eksempel fra Maxbo) og er en patentbeskyttet skrue som brukes til montering av vinduer og dører.

Og ikke tro at det kun er horisontalt vater som gjelder. Selvfølgelig skal vinduet også være i vater loddrett. 

Høres det komplisert ut? La Signum hjelpe deg med levering og montering av vinduer!  Avtal ditt gratis og uforpliktende hjemmebesøk med en av Signums vindusekspert i dag!

Del Artikkelen:

Flere artikler

Hvor mye koster det å bytte vindu hos signum?

Pris ved bytte av vinduer

Oppdatert: Prisen for å bytte vindu kan variere mye og i denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke faktorer som påvirker prisen mest, og hvorfor.

Les mer »
Signum monterer vinduer ferdig i din bolig

Vinduer ferdig montert

Er du på utkikk etter noen som kan tilby vinduer ferdig montert, til ditt hus eller din leilighet? Signum ble startet med mål om å

Les mer »

Denne nettsiden bruker cookies for at du skal ha best mulig opplevelse.