Støtter Enova vindusbytte?

Andreas Melnik

Andreas Melnik

Daglig leder

Støtter enova vindusbytte?

Hvis du har gamle vinduer i boligen din, er det smart å bytte til nye for å både spare strøm og for å få en varmere bolig, men kan du samtidig få støtte fra Enova når du gjør dette?

I denne artikkelen vil du få svaret på dette.

Hva er Enova?

Enova er et statsforetak som ble opprettet av stortinget i 2001. De har som formål å redusere klimagassutslippene til Norge. Dette gjør de ved å bidra med utvikling av ny energi- og klimateknologi. I tillegg tilbyr de en rekke støttetiltak for å hjelpe til med energibesparing.

Dette gjør at du som privatperson kan få støtte når du gjør tiltak for å leve mer klimavennlig og minsker energibruken. Du kan derfor få støtte når du gjør oppgraderinger på boligen som gjør at den sparer energi.

Siden det å bytte vinduer bidrar med energibesparing, skulle man tro at dette er noe Enova gir støtte for. 

Kan man få støtte for å bytte vinduer?

Per dags dato er det ikke mulig å få støtte kun for å bytte vinduer. Enova har derimot en støtteordning for «oppgradering av bygningskroppen». Hvis dør- og vindusbytte er en del av et større prosjekt der du oppgraderer bygningskroppen, er det mulig å få inntil 150 000 kroner i støtte.

Dette fører til at mange som burde bytte vinduer ikke kan få støtte, siden det fort blir kostbart å oppgradere hele byggningskroppen.

Stortinget foreslo derfor i september at Enova skal gi støtte for mindre prosjekter som varmepumper, etterisolering, og bytting av vinduer. Det er ikke noe mer utvikling i denne saken enda, men det er muligheter for at man kan få støtte når man kun bytter vinduer i fremtiden.

 

Hvordan får man støtte?

Det første du må gjøre hvis du skal starte med et så omfattende prosjekt som å oppgradere bygningskroppen, er å få en energirådgiver hjem til deg for å få rådgivning om hva du bør gjøre. Her vil det bli avklart hva du kan få støtte for da det er en del krav du må oppfylle.

I tillegg vil rådgiveren komme med anbefalinger om tiltak du bør gjøre uansett om du får støtte eller ikke for disse.

Enova støtter inntil 5.000 kroner for rådgivning. Du kan finne en energirådgiver her

Her er en liste med hva du skal tenke på for å kunne kvalifiseres til tilskuddet:

  • Tiltaket må være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson. Fakturadokumentasjon må være datert innenfor de siste 24 månedene før søknadsdato.
  • Du kan få pengene tilbake hvis du selv har betalt for oppgraderingene
  • Når du søker, må du legge med alt av fakturadokumentasjon på arbeidet som har blitt gjort i prosjektet
  • Det eneste arbeidet du kan gjøre selv i et prosjekt som skal motta støtte, er rivearbeid, avfallshåndtering og innvending arbeid. Resten må bli utført av fagpersoner med gyldig sentral godkjenning fra Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK). 
  • Energitilstanden til boligen må dokumenteres før og etter prosjektet. Dette er noe energirådgiveren hjelper deg med.

 

Få støtte for å kun bytte vinduer

Selv om Enova ikke støtter kun vindusbytte per dags dato, er det fortsatt andre måter å få støtte på hvis du bor i Asker, Bærum eller Oslo. Du kan lese mer om disse støtteordningene her:

Del Artikkelen:

Flere artikler

Hvor mye koster det å bytte vindu hos signum?

Pris ved bytte av vinduer

Oppdatert: Prisen for å bytte vindu kan variere mye og i denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke faktorer som påvirker prisen mest, og hvorfor.

Les mer »
Signum monterer vinduer ferdig i din bolig

Vinduer ferdig montert

Er du på utkikk etter noen som kan tilby vinduer ferdig montert, til ditt hus eller din leilighet? Signum ble startet med mål om å

Les mer »

Denne nettsiden bruker cookies for at du skal ha best mulig opplevelse.