Bytte vinduer? – Spar penger med støtte fra Oslo kommune

Andreas Melnik

Andreas Melnik

Daglig Leder

Spar penger med støtte fra Oslo kommune

Har du lyst til å oppgradere vinduene i boligen din og spare penger samtidig? Som huseier i Oslo kan du motta økonomisk støtte for å bytte gamle vinduer til nye og energieffektive vinduer. Dette klimatilskuddet hjelper deg med å redusere både investeringskostnadene og energiforbruket, og er en gyllen mulighet for deg som vil oppgradere boligen din på en miljøvennlig måte. I denne artikkelen vil vi veilede deg gjennom prosessen med å søke om støtte, hvilke kriterier som gjelder og hvordan Signum kan bistå med vindusbytte.

Hvorfor bytte vinduer?

Er du usikker på om det er verdt pengene å bytte vinduer i boligen din? Her er noen gode grunner til å investere i nye, energieffektive vinduer:

Energieffektivitet

Gamle vinduer har ofte dårlig isolasjon og lar kald luft trenge inn og varm luft sive ut. Dette fører til høyere energiforbruk og økte strømutgifter. Nye vinduer med god isolasjon og lav U-verdi reduserer varmetapet og bidrar til lavere energiforbruk. Dette er bra både for lommeboken og miljøet.

Komfort

Nye vinduer med bedre isolasjon og tetning forbedrer inneklimaet ved å redusere trekk og kulde. Dette gir økt komfort i boligen, spesielt i vintermånedene.

Støydemping

Moderne vinduer er ofte bedre på å dempe utendørs støy enn eldre vinduer. Dette kan være en viktig fordel, spesielt hvis du bor i et område med mye trafikk eller annen støy.

Økt verdi på boligen

Ved å bytte vinduer øker du ikke bare boligens energieffektivitet, men også dens estetiske verdi og attraktivitet. Dette kan bidra til økt verdi og enklere salg dersom du skulle ønske å selge boligen din i fremtiden.

Redusert vedlikehold

Nye vinduer er ofte produsert med materialer som krever mindre vedlikehold. Så hvis du for eksempel velger selvrensende glass på de nye vinduene dine, betyr dette at du vil bruke mindre tid og penger på vedlikehold i årene som kommer. Les mer om de forskjellige funksjonsglassene her.

Klimatilskudd og støtte fra Oslo kommune

Oslo kommune tilbyr klimatilskudd for å hjelpe privatpersoner med å redusere energiforbruket og dermed bidra til å bekjempe klimaendringene. Et av de tiltakene du kan få støtte for er å bytte vinduer.

Kriterier for støtte

For å få støtte fra Oslo kommune til å bytte vinduer og dører i boligen din, må du som huseier følge noen enkle retningslinjer:

 1. Du må eie boligen eller leiligheten selv, og den må ligge i Oslo.
 2. Boligen må ha mellom 1 og 4 boenheter.
 3. Du kan få støtte for å bytte vinduer, ytterdører og verandadører:
  • Vinduer: 750 kr per kvadratmeter.
  • Ytterdører: 5 000 kr per dør.
  • Verandadører: 750 kr per kvadratmeter.
 4. Du kan få opptil 200 000 kr i støtte totalt. Det er viktig at du bruker fagfolk til å utføre arbeidet.
 • Vinduene og dørene du skal bytte må ha en isolasjonseffekt (U-verdi) på under 1,2 W/m²K i henhold til byggtekniske krav (Tek17). Jo lavere U-verdi det er på de nye vinduene og dørene, desto mer energi vil du spare i boligen.

Denne støtteordningen gjelder kun for privatpersoner. Bor du i borettslag eller sameie, kan du lese mer om støtte her.

Slik søker du om støtte

 1. Fyll ut søknadsskjemaet på Oslo kommunes nettsider.
 2. Legg ved nødvendige dokumenter, beregninger og tillegg som beskrevet på kommunens hjemmeside.
 3. Send inn søknaden og få en kvittering.
 4. Vent på svar i din digitale postkasse innen to uker. Ikke start arbeidet eller bestill materialer før du har fått godkjenning. Du kan uansett bestille en gratis befaring for å vite omfanget av arbeidet. Befaringen er helt uforpliktende.
 5. Etter at arbeidet er gjort og regningene er betalt, følg lenken i godkjenningsdokumentet og last opp kvitteringer, fakturaer og annen nødvendig dokumentasjon.
 6. Støtten blir overført til kontoen din etter at kommunen har behandlet dokumentasjonen.

Konklusjon

Ved å bytte vinduer med støtte fra Oslo kommune kan du spare penger og samtidig bidra til et mer bærekraftig miljø. Dette er en mulighet man ikke burde gå glipp av, og det er viktig å ta den i bruk mens man har mulighet. Ta kontakt med oss i dag for å finne ut mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bytte vinduene dine og utnytte klimatilskuddet.

La Signum hjelpe deg med å bytte vinduene dine

Når du velger Signum for å bytte vinduene dine, kan du være trygg på at du får profesjonell hjelp og kvalitetsprodukter. Vi har lang erfaring med vindusbytte og vil sørge for at prosjektet ditt blir utført i henhold til gjeldende regelverk og standarder. Våre eksperter vil veilede deg gjennom hele prosessen, helt fra gratis befaring til selve vindusbyttet.

Er du klar for å oppgradere vinduene dine og spare penger? Bestill gratis befaring

Ved å investere i nye vinduer, vil du oppleve en rekke fordeler som påvirker både komforten i boligen, energiforbruket, og verdien på eiendommen. Med klimatilskuddet fra Oslo kommune blir det enda mer attraktivt og økonomisk gunstig å bytte vinduer. Kontakt Signum for å lære mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å oppgradere vinduene dine og utnytte de økonomiske fordelene som klimatilskuddet tilbyr.

Ta første steget med en gratis befaring.

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med H-vinduet Fjerdingstad.

Del Artikkelen:

Flere artikler

Hvor mye koster det å bytte vindu hos signum?

Pris ved bytte av vinduer

Oppdatert: Prisen for å bytte vindu kan variere mye og i denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke faktorer som påvirker prisen mest, og hvorfor.

Les mer »
Signum monterer vinduer ferdig i din bolig

Vinduer ferdig montert

Er du på utkikk etter noen som kan tilby vinduer ferdig montert, til ditt hus eller din leilighet? Signum ble startet med mål om å

Les mer »

Denne nettsiden bruker cookies for at du skal ha best mulig opplevelse.